Banner Default Blog

10 voordelen van een rekruteringsbureau

Wet Street Lights

by Simon LythgoeElk bedrijf staat of valt met de juiste medewerkers. Die mensen vinden kan echter een enorme uitdaging zijn wanneer je alles zelf regelt. Een rekruteringsbureau inschakelen is een alternatief dat tal van voordelen biedt.


1. Je vindt kandidaten van hogere kwaliteit

Statistisch gezien is het veel waarschijnlijker dat je talent van hogere kwaliteit vindt als je met een rekruteringsbureau werkt. Niet alleen door het uitgebreide netwerk, maar ook omdat proactieve talenten zich bij een bureau aanmelden zodra ze naar een nieuwe functie op zoek gaan.


2. Je bespaart tijd

In de eerste fase van het rekruteringsproces is er vaak een stortvloed aan sollicitaties, waarvan er veel totaal ongeschikt zijn. Dankzij een rekruteringsbureau kun je de eerste screening aan professionals overlaten en je team een hoop tijd besparen.


3. Stroomlijning volgens specifieke vereisten

Als je op zoek bent naar een specifieke kandidaat met al even specifieke competenties, kan het frustrerend zijn als je je door een stapel sollicitaties moet worstelen die niet meteen bieden wat je nodig hebt. Een rekruteringsbureau maakt voor jou een shortlist met uitsluitend geschikte kandidaten.


4. Het voordeel van de expertise

Recruiters zijn echte experts, die als geen ander hun markt kennen en de juiste persoon matchen met de juiste functie in de juiste organisatie. Het komt zelden voor dat interne rekruteringsteams over dat niveau van expertise beschikken, simpelweg omdat het veel ervaring in uiteenlopende domeinen vereist.


5. Expertise op het gebied van verloning

Rekruteringsbureaus hebben een duidelijk beeld van de gebruikelijke lonen op de arbeidsmarkt. Deze insiderkennis kan ontzettend nuttig zijn voor bedrijven die een interessant loonpakket willen samenstellen om de beste kandidaten aan te trekken zonder te veel uit te geven.


6. Seizoensflexibiliteit

Varieert de personeelsbehoefte van je bedrijf naargelang het seizoen? Dan is een rekruteringsbureau een snelle en gemakkelijke manier om de juiste mensen te vinden en die tijdelijke behoefte tijdens de drukste periodes in te vullen.


7. Toegang tot netwerken en bronnen

Rekruteringsbureaus hebben toegang tot nationale vacaturesites en diverse andere bronnen, waar je een uitgebreid aanbod aan profielen vindt. Deze netwerken en bronnen zijn soms moeilijk te beheren en kunnen duur zijn voor individuele bedrijven. Daarom is een rekruteringsbureau vaak doeltreffender en kostenefficiënter.


8. Het rekruteringsbureau doet het zware werk voor jou

De expertise en ervaring van recruiters om de juiste kandidaat te vinden, verlichten de druk op je team. Op die manier kunnen je mensen hun tijd en energie in iets anders investeren.


9. Altijd op de hoogte van de jongste ontwikkelingen

Van recente veranderingen in de arbeidswetgeving tot nieuwe platformen en technieken om de beste mensen te vinden … Wie met een rekruteringsbureau in zee gaat, mag op beide oren slapen. De recruiters staan namelijk constant voor jou op de uitkijk.


10. Dienstverlening met meerwaarde

Afhankelijk van wat je bedrijf nodig heeft, kunnen rekruteringsbureaus een belangrijke meerwaarde bieden. Denk bijvoorbeeld aan psychometrische tests, die heel duur zijn als je ze op eigen houtje laat uitvoeren.


De inzet van een rekruteringsbureau biedt dus grote voordelen, zowel in operationele termen als qua resultaten. 

Nood aan extra personeel? Neem vandaag nog contact op met Volt EU.