Banner Default Blog

Welk type bouwkundig ingenieursbureau past het best bij jou?

Blurred Light Bulb

by Simon Lythgoe


Als je beslist hebt om carrière te maken in de bouwkunde, dan feliciteren we je van harte. Als carrièrepad heeft het veel te bieden, van boeiende werkgevers tot mogelijkheden om te reizen en te leren. Binnen de bouwsector zijn er echter nog veel verschillende keuzes te maken voor het vinden van het type ingenieursbureau dat het meeste voordeel biedt.


Het nichebureau

Bouwkundige nichebureaus kunnen tussen de 10 en 50 werknemers in dienst hebben. Hoewel ze misschien kleinere projecten beheren - of niet werken aan de meest prominente functies - bieden ze meestal veel meer mogelijkheden om praktijkervaring op te doen en geven ze in een vroeger stadium meer verantwoordelijkheid

Nichebureaus bieden meestal volop mogelijkheden om zich met allerlei zaken in te laten, van veldwerk tot kantoorwerk en design. Het salaris kan iets lager zijn dan bij een grotere firma en de voordelen kunnen minder uitgebreid zijn. Hoe je vooruitgang zult boeken in termen van promotie zal uniek zijn voor elk bedrijf, dus het kan een belangrijke vraag zijn om te stellen.


Een groter, prestigieus bureau

Grote, prominente ingenieursbureaus hebben veel te bieden, van meer indrukwekkende salarissen en voordelen tot mogelijkheden om te reizen voor het werk. Er kan meer ruimte zijn voor opleiding en professionele ontwikkeling dan bij een kleiner bedrijf en als u op zoek bent naar grotere - vaak internationale - projecten dan is een groot, prestigieus bedrijf de meest voor de hand liggende keuze.

Bij een groter adviesbureau is de promotie vaak duidelijker geregeld, waarbij het klimmen op de carrière wordt bepaald op basis van ervaring en prestaties, in plaats van te wachten tot er kansen ontstaan wanneer iemand anders vertrekt. Het nadeel van een dergelijke omgeving kan zijn dat het moeilijk is om opgemerkt te worden tussen een grote vijver van talent, en het kan zijn dat je in een specifieke functie ingesloten zit in plaats van ervaring op te doen over de hele linie.


Belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden

Deze twee uitersten op vlak van omvang vormen uiteraard niet de enige keuze als je het bouwkundig ingenieursbureau wil vinden dat voor jou het meest voordelig uitpakt. Er bestaan ook middelgrote bureaus die kenmerken van de twee bovengenoemde types combineren. Cruciaal is om uit te zoeken wat je wilt op basis van de ervaring en welke factoren het belangrijkst zijn. Dit kan zijn:

  • Hoe belangrijk het is om snel vooruitgang te boeken op het gebied van opleiding, kwalificaties en promotie

  • Waar je waarschijnlijk het salaris en voordelenpakket vindt dat het beste bij je past

  • Het type projecten waaraan je wilt werken - houd rekening met omvang, complexiteit en of ze al dan niet een sterke uitstraling hebben

  • Reismogelijkheden - hoe belangrijk is het voor jou om te kunnen reizen voor het werk

  • Werkstijl. Is de structuur van een groter of kleiner bureau het meest geschikt voor de manier waarop je wilt werken, zowel wat betreft de taken en verantwoordelijkheden die je toevertrouwd krijgt als de mate van autonomie of teamwork dat vereist is


Het vinden van het ingenieursbureau dat het best bij je past, is een kwestie van het beperken van de keuzes op basis van je doelstellingen en voorkeuren.

Neem vandaag nog een kijkje bij de kandidaat-diensten van Volt EU voor meer informatie en om de juiste opties voor uw carrière te vinden.