Banner Default Blog

De voordelen van diversiteit op de werkvloer

Neon 2

by Simon Lythgoe

 

Diversiteit op de werkvloer is niet alleen een kwestie van quota's invullen of streven naar een de juiste balans in de statistieken. Factoren zoals ras, geslacht, leeftijd en culturele achtergrond kunnen bijdragen tot een boeiend en creatief personeelsbestand dat een positieve en bloeiende bedrijfscultuur in de hand werkt. Investeren in echte diversiteit op de werkvloer heeft veel voordelen en hier volgen er een paar.

 

Een ruimer aanbod aan kandidaten

Het verkleinen van de talentenvijver waaruit je mensen kunt selecteren om voor uw bedrijf te werken op basis van factoren als leeftijd of ras is niet alleen twijfelachtig op juridisch vlak, maar stelt ook een limiet aan de kwaliteit van je personeel. Een aanwervingsproces dat zich richt op het rekruteren van mensen met verschillende achtergronden stelt uw bedrijf open voor een ruimere selectie van kandidaten en verhoogt de mogelijkheden om de meest uitzonderlijke medewerkers aan te trekken.

 

Meer potentieel om mondiale visie uit te werkeb

Of je nu op zoek bent naar leads in andere landen of wilt uitbreiden naar nieuwe gebieden, een meer diverse werkplek zal de mondiale ontwikkeling van een bedrijf ten goede komen. Dit kan gewoonweg zijn door mensen in uw organisatie te hebben die de juiste taal spreken om te communiceren met klanten of partners op doellocaties. Het werken met een divers team kan ook meer inzicht bieden in de praktijken en tradities van andere culturen. Als uw bedrijf mondiale ambities heeft, is een meer divers team onontbeerlijk.

 

Een mix van vaardigheden en ervaring

Hoe diverser uw personeelsbestand, hoe breder de mix van vaardigheden en ervaring waarop u kunt bogen. Als u op ruime schaal rekruteert, zullen de werknemers van elkaars talenten, vaardigheden en ervaringen die zij zelf misschien niet in hun eigen carrière hebben opgedaan, kunnen leren. Een verscheidenheid aan vaardigheden en visies geeft iedereen de kans om te leren en te groeien.

 

Een positieve bedrijfscultuur

Als uw werkplek bekend staat om zijn inclusiviteit, open sfeer en tolerantie, dan zal de cultuur waarschijnlijk als veel positiever worden ervaren. Dit zal niet alleen een impact hebben op belangrijke factoren zoals het aanblijven van werknemers, maar zal waarschijnlijk ook helpen bij de werving - het aantrekken van de beste mensen die op zoek zijn naar de meest positieve omgeving om in te werken. Een positieve bedrijfscultuur verhoogt de betrokkenheid en loyaliteit ten aanzien van de onderneming, wat zowel de motivatie als het moreel ten goede komt.

 

Ruimte voor innovatie

Diversiteit is onontbeerlijk voor het bedenken van innovatieve oplossingen en bedrijfspraktijken - zonder andere ideeën, achtergronden, perspectieven en houdingen is het bijna onmogelijk om die te vinden. Innovatie ontstaat vaak door de botsing van gedachten, vaardigheden en ervaringen en dat is nergens duidelijker te zien dan in een diverse werkomgeving. Verschillende sterktes, visies en benaderingen kunnen samenkomen om iets werkelijk boeiends en bijzonders te creëren.

 

Er zijn tegenwoordig veel goede redenen waarom het investeren in diversiteit op de werkvloer gunstig is voor bedrijven. Diversiteit speelt een steeds belangrijkere rol, van het ontwikkelen van een meer mondiale visie tot het bevorderen van een positieve bedrijfscultuur en innovatie.

 

Neem vandaag nog contact op met Volt voor meer wervingsadvies of voor ondersteuning bij de ontwikkeling van een divers personeelsbestand.