Banner Default Blog

De ins en outs van het wervingsproces

Abstract Lights

by Simon Lythgoe

Een goed wervingsproces dat de juiste kandidaten oplevert, is een cruciale component van voortdurend succes voor elke organisatie. Mensen kunnen identificeren met de relevante vaardigheden en ervaring, de juiste culturele ‘match’ - en die individuele vonk die iets extra biedt voor uw organisatie - is ongelooflijk nuttig. Of u nu uw rekrutering opzet of verfijnt, dit zijn de ins en outs van het wervingsproces waarmee u rekening moet houden.

 

Werft u snel genoeg?

Rekruteren is iets wat niet overhaast mag gebeuren, maar er zijn zeker voordelen als het niet te lang duurt. 57% van de werkzoekenden verliest zijn interesse voor een functie als het wervingsproces te lang duurt. Als u tijdens het wervingsproces tijd verspilt, loopt u het risico dat u kandidaten verliest aan andere bedrijven die sneller en efficiënter rekruteren.

 

Het wervingsproces zelf

Voor de meeste bedrijven bestaat het wervingsproces ​​uit verschillende belangrijke fasen. Die omvatten:

  • Het screenen van cv’s - uitfilteren van kandidaten op het meest elementaire niveau

  • Een telefoongesprek - een eerste gelegenheid om een indruk van een kandidaat te krijgen naast wat er in het cv stond

  • Een beoordeling - vooral als uw bedrijf op zoek is naar creatieve of technische expertise, kunnen beoordelingen essentieel zijn

  • Een persoonlijk gesprek - er is geen betere manier om te beoordelen of iemand geschikt is voor uw organisatie dan een persoonlijke ontmoeting

 

Verband tussen rekrutering en bedrijfsbehoeften

Een van de belangrijkste punten waarmee u rekening moet houden bij het wervingsproces is de tijd om nieuwe mensen te werven, d.w.z. hoe lang het duurt vooraleer een ​​sollicitant een werknemer wordt. Dit is een essentieel statistisch gegeven omdat het informatie bevat over de tijd die nodig is om de functies in uw bedrijf in te vullen. Als het gaat om het ondersteunen van groei, nieuwe campagnes, productlanceringen of uitbreiding naar nieuwe gebouwen, is het van essentieel belang dat u die tijd incalculeert om er zeker van te zijn dat u over het personeel beschikt om uw doelen te bereiken.

 

Elke functie/elk team is anders

Hoewel het niet slecht is om rekrutering in het bedrijf te standaardiseren, moet u het wervingsproces ook kunnen aanpassen. Verschillende functies en afdelingen kunnen andere prioriteiten hebben op het gebied van specifieke vaardigheden of capaciteiten die tijdens het rekruteringsproces op andere manieren moeten worden getest. Het is dus een goed idee om in het proces wat ruimte te laten om dit op te vangen.

 

De rol van data

Het is mogelijk om de manier waarop een bedrijf rekruteert te verfijnen door de data te bekijken die eerder tijdens het wervingsproces werden gegenereerd. Als het bijvoorbeeld te lang duurt voordat kandidaten van de ene fase van het proces naar de andere overgaan - en daardoor afhaken - kan dit worden gecorrigeerd om hetzelfde probleem in de toekomst te voorkomen. Het verzamelen van data tijdens het werven kan ook aangeven waar de beste kandidaten vandaan komen en welke gespreks- of beoordelingsstijlen het efficiëntst zijn.

 

Werven is een belangrijk proces voor elk bedrijf - en als het op een goede manier gebeurt, kan het mensen in uw organisatie brengen die over de toewijding en ideeën beschikken die uw bedrijf nodig heeft om te gedijen.