Banner Default Blog

4 redenen om een carrière in engineering te overwegen

Gears Enginnering Med

by Simon Lythgoe

In het VK maken jobs in het ingenieurswezen 19% van de totale Britse arbeidsmarkt uit. Deze diverse en spannende branche biedt een brede verscheidenheid aan functies, gaande van ruimte- en luchtvaart tot banen in de chemie en als burgerlijk ingenieur. Of u nu op zoek bent naar innovatie, reizen of indrukwekkende lonen en voordelen: deze sector heeft heel wat te bieden.

 

4 goede redenen om voor engineering te kiezen

1. De sector is divers en evolueert voortdurend

Ongeacht of u nu in productontwerp geïnteresseerd bent of in het beschermen van bevolkingsgroepen tegen de invloeden van de klimaatopwarming: er zijn functies in de engineeringbranche die bij u passen. Dit is een van de weinige sectoren waar iedereen op afkomt, gaande van mensen met een achtergrond in computerwetenschappen tot biochemici. Het is een sector waarin wiskunde, technologie, logica en wetenschap dagdagelijks vereist zijn om oplossingen te vinden en baanbrekende innovaties te creëren die een echt verschil maken voor de manier waarop mensen leven en werken. Het maakt niet uit waar u precies de sector binnentreedt; het werk zal waarschijnlijk iedere dag opnieuw boeiend en uitdagend zijn.

 

2. De voordelen zijn indrukwekkend

Jobs in engineering zijn goedbetaald. Gemiddeld verdienen professionele ingenieurs zelfs meer dan alle andere professionelen. Dit komt doordat het vereiste niveau aan training en vaardigheden om in de branche te werken dikwijls zeer hoog ligt. Er is heel wat ondersteuning beschikbaar voor mensen die in de engineeringsector aan de slag willen, gaande van stages tot budgetten van overheidswege voor nieuwe doctoraten in STEM-onderwerpen. De markt evolueert eveneens constant, waarbij talloze nieuwe opportuniteiten vrijkomen voor mensen met de juiste kwalificaties. Tegen 2024 zullen er naar verwachting 65 miljoen jobs in engineering beschikbaar zijn, hetgeen een enorme en florerende markt schept voor elkeen die een carrière in deze branche overweegt.

 

3. Er zijn talloze kansen om de wereld te zien

Naargelang het type engineeringfunctie waarvoor u kiest, kunt u bijvoorbeeld in een kantoor in een stad in de omgeving zitten of aan de andere kant van de wereld. Vele engineeringjobs bieden reismogelijkheden met frequente uitstappen naar andere landen, alsook de kans om het leven in het buitenland mee te maken. Sommige functies, zoals die in de olie- en gassector, vergen dat ingenieurs wereldwijd mobiel zijn en kunnen fantastische mogelijkheden bieden om in een andere cultuur te leven en werken.

 

4. Ingenieurs maken een echt verschil

Heden ten dage kunnen weinig beroepsgroepen beweren dat ze de wereld veranderen, maar engineering is er een van. Van infrastructuur en technologie tot openbare diensten kunnen de innovatie en ontwikkeling die ingenieurs creëren een waar verschil maken voor de beleving van mensen overal ter wereld. Het zijn dikwijls de ingenieurs die de voornaamste uitdagingen aanpakken en op wie de taak rust oplossingen te vinden voor de cruciale problemen van de mensheid, gaande van honger tot klimaatverandering. Wilt u dat uw werk een verschil maakt, dan is deze branche voor u.

 

Engineering is een fantastische sector die schitterende bezoldiging en voordelen biedt, alsook opportuniteiten om verandering teweeg te brengen en intelligente oplossingen te vinden voor enkele van ’s werelds grootste problemen.