Banner Default Blog

6 Doeltreffende manieren om je pasvorm voor een organisatie te beoordelen

Picture3

by Simon Lythgoe

Organisatorische pasvorm is niet iets dat je kunt identificeren uit een CV. Alhoewel je mogelijk vergelijkbare vaardigheden en ervaring hebt met werknemers die reeds voor een bedrijf werken, het zijn de persoonlijkheids- kenmerken, en de aspecten zoals aanpak en vooruitzichten, die waarschijnlijk de sleutel is als het gaat om het bepalen of je “erbij hoort.” Dit is in het voordeel van zowel werknemer als werkgever om de organisatorische pasvorm  te bepalen voordat contracten worden getekend – dus hoe doe je dit?

 

1. Woon een informeel evenement bij. 

Veel werkgevers organiseren informele evenementen, zoals lunch of drankjes, als een manier om meer inzicht te krijgen in potentiële werkkrachten. Het is ook een mooie gelegenheid voor de kandidaten om te zien hoe mensen van de organisatie waar je wilt toetreden buiten het kantoor met elkaar omgaan.  Voel je dat je op hetzelfde niveau zit als de anderen bij dat evenement op het gebied van babbelen en met elkaar omgaan of ben je de hele tijd bezig  met het kijken naar e-mails over werk of bezorgd dat je terug wordt geroepen naar het kantoor?

 

2. Verwacht gevraagd te worden om evaluaties voordat met dienstverband wordt begonnen. 

Dit kan zoiets eenvoudig zijn als een vragenlijst om te zien of je waarden en doelstellingen zijn afgestemd op het bedrijf. Vandaag gebruiken veel organisaties evaluaties voordat met dienstverband wordt begonnen, omdat ze een fantastisch hulpmiddel zijn voor het bepalen van factoren zoals  organisatorische pasvorm.

 

3. Tijd doorbrengen op de werkplek. 

Indien aan je de gelegenheid wordt aangeboden om deel te nemen aan een specifieke regeling voor afgestudeerden, werkstage of meeloopstage, dan kan dit een eenvoudige weg zijn om te zien of je je thuis voelt binnenin het bedrijf waar je in dienst wilt treden. Je krijgt een scherpe blik hoe het bedrijf dag in dag uit functioneert, het werk dat aan de gang is, alsook de manier waarop kwesties of gelegenheden worden behandeld door het team waarmee je mogelijk gaat samenwerken.

 

4. Stel vragen gedurende het interview. 

Vandaag hebben veel bedrijven vragen ontworpen die speciaal bedoeld zijn om aan het licht te brengen hoe goed jouw maatstaf is afgestemd op de hunne. Indien dit echter niet gebeurt  kun je het altijd zelf proberen. Vragen over het werkmilieu en de cultuur, zowel als werkkrachten die vrienden worden, sociale evenementen buiten het kantoor enz, kunnen allemaal helpen met het in beeld brengen of de ethos in het hart van een bedrijf voor jou is.

 

5. Ontmoet mensen van alle niveaus van het bedrijf.  

De manier waarop je wordt behandeld vanaf het moment dat je door de deur stapt is een duidelijke aanwijzing van de instelling en prioriteiten van een organisatie. Dus is het een goed idee om zoveel mogelijke mensen te ontmoeten door gans de organisatie, of het nu degene is die voor het technisch team werkt, managers of potentiële collega's.

 

6. Controleer de referenties van het bedrijf. 

Alhewel je natuurlijk niet aan een potentiële nieuwe werkgever referenties kunt vragen, kun je wel je eigen research doen om vast te stellen wat anderen denken. Online werkgever review sites kunnen hiermee behulpzaam zijn, alsook het spreken met voormalige medewerkers.

 

Een goede organisatorische pasvorm maakt de weg vrij voor een winstgevende en bevredigende werkrelatie binnenin een bedrijf  – het loont de moeite om de tijd te nemen ervoor te zorgen dat de juiste onderdelen aanwezig zijn.